2013. július 16., kedd

Az OKJ tanfolyam olcsón és gyorsan elvégezhető legyen - ez volt a legfontosabb az idén első félévben jelentkezők számára

A legkeresettebb OKJ tanfolyamok közé a bolti eladó, CNC forgácsoló, targoncavezető, logisztikai ügyintéző és kereskedő, boltvezető tartoztak – a melyiksuli.hu adatbázisán végzett elemzés eredményei alapján, amely az idei év első 6 hónapjában jelentkezők adatait összesítette. Elsősorban a legfeljebb fél év alatt megszerezhető szakmák elsajátítására volt igény: a jelentkezők főleg olyan szakképesítéseket kívánnak megszerezni, amelyek legfeljebb 100-150 ezer forintnál nem kerülnek többe és néhány hónap alatt elvégezhetők tanfolyami keretek között.


Fontos, hogy az eredmények nem a melyiksuli.hu által végzett felmérésen alapulnak, mint ahogyan az több helyen a médiában megjelent, hanem a saját adatbázisunkon végzett belső adatelemzés eredményeit tettük közzé. Ez alapján elmondható, hogy a top10-es listán található szakképzésekre jelentkezők tették ki az összes OKJ-s tanfolyam 48%-át. További népszerű képzések voltak még: gyógymasszőr, szállodai szobaasszony, ápoló, pedagógiai asszisztens, pénzügyi-számviteli ügyintéző.

Az OKJ képzések népszerűségéhez hozzájárul, hogy a gyorsan és olcsón elsajátítható képzések bemeneti feltételei sem jelentenek magas korlátot, hiszen a legkeresettebb tíz OKJ-s tanfolyamra előképzettség nélkül, alapfokú végzettséggel vagy 8-10 elvégzett osztállyal rendelkezők is beiratkozhatnak (kivéve: logisztikai ügyintéző és kereskedő boltvezető). 

A legnépszerűbb férfi szakmák közé a CNC forgácsoló mellett a targoncavezető és biztonsági őr tartoznak. A hölgyek gyakran választják a virágkötő, óvodai dajka, képzápoló- és műkörömépítő tanfolyamokat, míg a bolti eladó, kereskedő, boltvezető, logisztikai ügyintéző és vendéglátó eladó képzéseken résztvevők nemek szerinti összetétele vegyes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése