2014. február 12., szerda

Átmeneti visszaesés a felnőttképzésben? Bővülő képzéskínálat a melyiksuli.hu oldalán!

A tavalyi utolsó negyedévben a korábbi évhez képest felére esett vissza az OKJ tanfolyamokra jelentkezők száma a melyiksuli.hu saját statisztikái alapján. Sokan még a tavaly augusztus 31-i határidő előtt jelentkeztek, hogy még kedvezőbb feltételekkel szerezhessenek szakmát, ugyanakkor ez törvényszerűen magával vonta, hogy ezt követően jelentősen visszaesett a  felnőttképzésre jelentkezők száma.

2013. január-december

Az új rendszer szerinti OKJ képzésekre vonatkozó ajánlatokkal jellemzően csak 2014-ben jelentek meg oktatási partnereink, így portálunk kínálata is az elmúlt hetekben bővülhetett. Várakozásaink szerint felnőttképző partnereink a jövőben nagyobb létszámú képzéseket indítanak majd, mivel a későbbi becsatlakozás az új OKJ szabályai szerint már nem lehetséges, azaz a résztvevők köre nem bővíthető a tanfolyamok megkezdését követően. Ezért arra számítunk, hogy bizonyos szakmákban csak ritkábban (de biztosabban) indulnak képzések az előre meghirdetett időpontok szerint. 

A közeljövőben még több OKJ tanfolyamra vonatkozó ajánlattal találkozhattok majd, amelyekre természetesen továbbra is kedvezményesen jelentkezhettek a melyiksuli.hu online rendszerén keresztül. Amennyiben bármilyen kérdésetek lenne a képzés választással kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk készségesen segít Nektek akár levélben, akár telefonon keresztül. Ha valamilyen szakmát vagy szakképesítést nem találtok kínálatunkban a Számotokra megfelelő helyszínen, jelezzétek, és igyekszünk rá mielőbbi megoldást találni! :) 

4 megjegyzés:

 1. Csodálkoznék, ha idén többen jelentkeznének, mint tavaly, mivel pl.: az eladó tanfolyamok ára két-háromszoros lett... :(

  VálaszTörlés
 2. Meg talán azért tapasztalható a kevés jelentkező az OKJ tanfolyamokra, mert több esetben olyan hírek keringtek, hogy nem lehet hasznát venni a tanfolyamoknak. Pedig ez nem igaz! Két OKJ-s végzettségem is van, s most is azzal dolgozom könyvelőként. Hasznosnak találom a képzéseket, mert ugyanazt a képzést megkapom, mint a főiskolán, csak kevesebb idő alatt.

  VálaszTörlés
 3. Hát igen… mivel jóval drágábbak és hosszabbak lettek a tanfolyamok…

  VálaszTörlés
 4. Érdemes megnéznetek a kínálatot, mert néhány intézménynél még mindig be lehet csatlakozni korábban indított, régi OKJ rendszer szerinti képzésekbe, így időt és pént takaríthattok meg, ha vállaljátok, hogy pótoljátok az addig leadott tananyagot, illetve gyakorlatot.

  VálaszTörlés