2014. augusztus 13., szerda

Új pénzügyi-számviteli képzések a melyiksuli.hu felnőttképzési portál kínálatában

Közgazdasági területen számos új OKJ képzéssel találkozhattok a melyiksuli.hu felnőttképzési portálon, immáron közel száz képzési ajánlat közül választhattok (számos vidéki helyszínen, augusztusi és szeptemberi indulással), amennyiben pénzügyi vagy számviteli területen szeretnétek szakképesítést szerezni. Cikkünkben a legnépszerűbb pénzügyi-számviteli tanfolyamokról igyekszünk rövid áttekintést nyújtani annak érdekében, hogy könnyebb legyen a választás, mindenki megtalálhassa a hozzá legközelebb álló területet, feladatokat, amelyeket az OKJ képzések elvégzése után munkahelyén is szívesen végezne.

Pénzügy-számviteli OKJ képzések a melyiksuli.hu felnőttképzési portálon

Legnépszerűbb OKJ-s pénzügyi-számviteli szakképesítések


A következő, népszerű képzésekre való jelentkezéshez elegendő, ha érettségi bizonyítvánnyal rendelkezel, más előképzettséget nem igényelnek, ráadásul viszonylag gyorsan, 1-2 félév alatt elvégezhetők:

Bérügyintéző tanfolyam: megtanulhatod a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat, a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos bérszámfejtést, járulék-nyilvántartást, a munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz tartozó ügyek intézését, nyilvántartások vezetését. 

Jövedéki ügyintéző tanfolyam: elsajátíthatod a kereskedelmi ügyeletek realizálásának folyamatában felmerülő ügyeket, az ügyfelek által végzett tevékenységek jogszerűségének és szakszerűségének biztosítását. 

Közbeszerzési referens tanfolyam: megismerheted ajánlatkérői és ajánlattevői oldalon hogyan szükséges alkalmazni a közbeszerzési törvényt, annak végrehajtási rendeleteit és az egyéb kapcsolódó jogszabályokat. A közbeszerzési eljárásokban ellátni az ajánlatkérőkre háruló tervezési feladatokat, valamint folyamatosan figyelemmel kell kísérni a beszerzéssel érintett piac keresleti és kínálati viszonyainak, árainak alakulását. Ajánlatkérői oldalon előkészíteni a közbeszerzési eljárásokat, koordinálni a közbeszerzési eljárás lebonyolítását, illetve bekapcsolódni az esetleges jogorvoslati panaszok kezelésébe, valamint nyomon követni a közbeszerzési eljárás alapján kötött szerződések teljesítését.

Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam: megtanulhatod a pénzforgalmi és pénzváltási tevékenységet végző hitelintézeti, illetve a pénzváltó közvetítő szakmát. A vonatkozó jogszabályoknak és a belső eljárásrendnek megfelelően önállóan valutaváltással kapcsolatos feladatokat, ellátni a pénzváltással kapcsolatos ügyintézői és pénztári, pénzkezelői, értéktárosi feladatokat. Közreműködni a készpénzforgalom lebonyolításában, elszámolásában. 

Pénzügyi ügyintéző tanfolyam: elsajátíthatod a vállalkozások működésével összefüggő pénzügyi feladatokban elvégzésében való közreműködést, részfeladatok önálló ellátását. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásainak vezetését, közreműködni az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, kezelni az ehhez kapcsolódó iratanyagokat. 

Társadalombiztosítási (TB) ügyintéző tanfolyam: megismerheted a munkavállalókkal kapcsolatos bér és társadalombiztosítási ügyeket intézni, a nyilvántartásokat vezetni. Adminisztrálni a biztosítottak nyilvántartási lapját, nyilvántartani a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küldeni az illetékes társadalombiztosítási szerveknek. A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó feladatokat ellátni a nyilvántartások vezetésével összhangban. 

Vámügyintéző tanfolyam: megtanulhatod más országokkal folytatott áruforgalmi tevékenységgel kapcsolatban felmerülő - a TARIC által meghatározott és a vámigazgatási eljáráshoz kapcsolódó egyéb közösségi és nemzeti szinten bevezetett - intézkedéseket végrehajtani. Kapcsolatot tartani, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámhatósági feladatokat ellátó szerveivel. Közreműködni az eljárások, valamint a hatóság által lefolytatott és a végrehajtott vizsgálatok, ellenőrzések lebonyolításánál. 

Az aktuális képzési ajánlatok áráról, helyszínéről és pontos indulási időpontjáról tájékozódj a melyiksuli.hu oldalán a pénzügyi-számviteli képzések között. Ne feledjétek a jelentkezésnél bejelölni, hogy igénybe kívánjátok venni a melyiksuli.hu online jelentkezési kedvezményt, amellyel akár több ezer forintot is megsprórolhattok az OKJ tanfolyamok, képzések árából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése